Един месец арест за задържаните в Куманово

Един месец арест за задържаните в Куманово
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдът постанови 30 дни арест за задържаните в Куманово, съобщава Kurir.mk. При полицейската операция са задържани общо 30 души.

Става дума за 18 граждани на Косово, двама македонци с временно пребиваване в Косово, 9 души граждани на Македония и едно лице от албански произход с немско гражданство. Съдът се е произнесъл, че повечето от тях незаконно са влезли на територията на Македония.

На всички задържани им е определяна мярка задържане под стража заради организирана престъпност и корупция.

8 души загубиха живота си, а 27 бяха ранени при въоръжения сблъсък, който избухна на 9 май в района на Куманово и продължи часове наред. Армията за национално освобождение (бивша сепаратистка организация, която през 2001 г. се бори за отцепване на северозападната част на Македония и присъединяването ѝ към Косово) пое отговорност за нападението.

В същото време стана ясно, че войската на Сърбия вдигна нивото на бойна готовност и е готова заедно с останалите структури по сигурността в страната да запази нейният териториален суверенитет и интегритет.

Това каза сръбският министър на отбраната Братислав Гашик по време на обиколката на базата "Цворе" на границата с Македония.

"Подготвени сме заедно с останалите структури по сигурността в Сърбия да отговорим на всички предизвикателства, които могат да застрашат териториалния суверенитет и интегритет на страната и нейните граждани", заяви министърът.

Той посети "Цворе" заедно с ръководители на структури по сигурността. Преди това той посети и град Прешево.

#арест #затвор #Куманово #съд #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници