ДПС няма да подкрепи вот на недоверие за АЕЦ „Белене“

ДПС няма да подкрепи вот на недоверие за АЕЦ „Белене“
Има много други теми за вот на недоверие като цените на горивата, състоянието на малкия и среден бизнес и безработицата, посочи Лютви Местан (на преден план). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС няма да подкрепи вот на недоверие за АЕЦ „Белене“, категоричен е заместник-председателят на партията Лютви Местан.

„Позицията на ДПС по отношение на този проект винаги е била резервирана, независимо от участието ни в два коалиционни кабинета, които са имали отношение към проекта АЕЦ „Белене“, заяви Лютви Местан, цитиран от БГНЕС.

Именно заради това от партията не намират основание за подкрепа на вот на недоверие заради проекта АЕЦ „Белене“.

Според Лютви Местан по-общата тема за „липсата на енергийна визия на кабинета“ и „провала в енергийната политика“ е могла да инициира сериозни парламентарни дебати преди решението за отказ от АЕЦ „Белене“.

„Но понеже БСП анонсира темата за вот на недоверие ден-два след взетото решение за прекратяване на проекта за АЕЦ „Белене“, ние няма да го подкрепим“, обясни още депутатът от ДПС.

Лютви Местан подчерта, че тази позиция на ДПС по никакъв начин не може да се възприеме като позиция в подкрепа на кабинета.

„Има много други теми за вот на недоверие като цените на горивата, състоянието на малкия и среден бизнес и безработицата. По днешната статистика България вече гони първите места по ръст на безработицата“, посочи той.

Според Местан това са същинските теми, по които си струва да се разисква вот на недоверие срещу кабинета.

#безработица #малък и среден бизнес #цени на горивата #заместник-председател на ДПС #АЕЦ „Белене“ #вот на недоверие #ДПС #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"