Нешковски: Груевски може да последва съдбата на Чаушеску

Нешковски: Груевски може да последва съдбата на Чаушеску
Александър Нешовски Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Братът на убития от полицай Мартин Нешковски - Александър, прогнозира, че изходът за премиера Никола Груевски от ситуацията, в която се намира, може да бъде само един: „Ако продължи с това темпо няма да е по-различно от съдбата на Чаушеску”.

„Мълчим ли, значи сме съучастници в убийство”, заяви Александър Нешковски, който е сред организаторите на протестите, цитиран от Би Ти Ви.

На всеки протест Александър пристига пръв. Причината е, че след като погребал брат си, погребал и баща си, който не издържал и се самоубил като изпил солна киселина. Младият мъж твърди, че баща му бил заплашван от властите и не издържал психически.

Смъртта на 22-годишния Мартин разпали протестите в Македония срещу правителството на Груевски. Масовото недоволство се разрасна, след като опозицията разпространи записани разговори между министъра на вътрешните работи и премиера, които се опитват да прикрият убийството на младежа.

В петък стана ясно, че има нова порция скандални записи. Лидерът на опозицията в Македония Зоран Заев разпространи шокиращи записи на телефонни разговори на вътрешния министър Гордана Янкуловска за смъртта на журналиста Никола Младенов, съобщи македонският в. “Вечер”.

В записите относно съмненията на опозицията към официалната версия за смъртта на Младенов Янкуловска казва: “И къде ще пишат - във фейсбук, ха-ха... Хайде, стига с този Младенов, има сто пъти по-важни неща от Младенов”. В разговора говорителят на МВР Иво Котески признава, че разследването се води от кръгъл непрофесионалист.

Според премиера Никола Груевски записите са “рязани, кълцани” и нищо не доказват.

#Иво Котески #протест #Груевски #Никола Груевски #Македония #Александър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници