Обвиниха Герман Костин за убийството на 5-годишното дете, намерено в куфар

Обвиниха Герман Костин за убийството на 5-годишното дете, намерено в куфар
A A+ A++ A

Прокуратурата повдигна обвинение на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита. Това съобщи говорителят на ВКП Румяна Арнаудова.

По тази кърпа, с която беше увито детето, разследващите установиха ДНК-материал. Той е изследван и експертиза заключва, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Костин.

"Ескпертизата сочи не просто пълно съвпадение на ДНК-профила, а възможност да е от друг освен от Герман Костин числото е 1: 38 000 000 000 000 000 000", каза Румяна Арнаудова.

Костин в момента е задържан в СДВР, ще бъде му бъде взета и прокурорска мярка от 72- часово задържане, след което ще бъде поискано от съда и постоянното му задържане. Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засичане на мобилния му телефон показва, че той се е намирал в района по същото време. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване, а мотивите ще бъдат разследвани.

"Те все още и към настоящия момент не са достатъчно ясни за разследващите. Той не дава обяснения, не признава вината си", подчерта прокурорът. Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти.

Преди месец 50-годишният Герман Костин е заявил, че няма нищо общо с убийствата. Мъжът се намираше в Истанбул и твърдеше, че не се укрива. Костин обявняваше, че живее в Кипър заедно със съпругата си и двете си дъщери.

Той обаче беше главният заподозрян за жестокото убийство на 5-годишния Никита. Костин е имал връзка с майката на детето Ана Леонтева, която е от руски произход.

Нейното тяло беше открито разчленено край Приморско, а това на момченцето беше намерено в куфар в близост до софийското село Пасарел.

Засега няма доказателства Костин да е отговорен и за убийството на жената.

#Герман Костин #убийство #дете #куфар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"