Борисов: Евро нямаме загубено и няма да загубим

Борисов: Евро нямаме загубено и няма да загубим
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евро нямаме загубено и няма да загубим с тези екипи на тези министри, каза премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по откриването на новия участък от столичното метро до Бизнес парка.

По думите на Борисов преди 6-7 години на мястото, където сега е метрото, е имало едно дърво, поляни, магарета, крави и овце.

„Околовръстното бе като козя пътека – цялото в дупки. А всички квартали отгоре – на септични ями”, посочи той.

Премиерът заяви, че тогава е обещал на настоящия президент Росен Плевнелиев метрото да стигне до тази част на града.

„Не знам дали си представяте какво е 40 км тунели с мрамор, влакове, контактни мрежи, което сме направили”, коментира Борисов.

„Чувате колко милиарда са се излели в инфраструктурата, чувате какво казва ЕК и Жан-Клод Юнкер, защото всички програми за България работят и това не го казвам аз, а бюджетарят на ЕК", посочи Борисов.

На откриването на новия участък на метрото присъстваха още президентът Росен Плевнелиев, министрите на транспорта, околната среда, финансите, регионалното развитие, кметът на София, еврокомисарят и зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева.

Новият участък на софийското метро е 3 километра с три метростанции  "Александър Малинов", "Акад. Александър Т. Балан" и "Бизнес парк". Прогнозното натоварване е 42 хиляди пътници. 

#Бойко Борисов #метро #церемония #бизнес парк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"