"Независим театър" отвори врати (СНИМКИ)

"Независим театър" отвори врати (СНИМКИ)
Мария Сапунджиева и Асен Блатечки в "Омайна нощ"
A A+ A++ A

"Независим театър" отвори врати навръх националния празник 6 май под аплаузите на почитатели на актьорското изкуство.

Началото беше поставено със спектакъла „Омайна нощ” с режисьор Велко Кънев и участието на Мария Сапунджиева, Асен Блатечки и Юрий Ангелов. Залата със четиристотин места се оказа малка за всички желаещи да гледат своите любимци.

Началото на вечерта поставиха основателят на МОНТФИЗ и директор на театъра Слав Бойчев, Тодор Димитров (заместник-директор на Независим театър) и актьорът Атанас Атанасов (на снмиката горе), който е част от театралния художествен съвет.

Тримата обявиха началото и на още едно смело предизвикателство, което отправиха към своите колеги, носители на  наградата на Съюза на артистите „Икар” 2015. Носителката на престижното отличие за най-добър драматургичен текст Елена Алексиева беше предизвикана да напише пиеса за спечелилите награда за водеща женска и мъжка роля,  съответно Ана Вълчанова и Марин Янев, спечелилите „Икар” за поддържаща мъжка и женска роля - Юлиян Вергов и Елена Телбис, наградената за дебют Кристиана Ценкова и актьорът Никола Анастасов, отличен за цялостен принос към българското театрално изкуство.

Спектакълът трябва да бъде реализиран под режисурата на Марий Росен, награден през 2015 за режисура, на  сцената на Независим театър, който поема ангажимента да реализира представлението в рамките на следващия театрален сезон.

„Отправяме това предизвикателство, защото искаме да видим на една сцена всички носители на престижното отличие  в един спектакъл, чийто текст е специално писан за тях”, коментира Слав Бойчев.

Част от откриването станаха и актьори, които скоро ще могат да бъдат гледани на сцената на Независим театър, като Карла Рахал и Радина Думанян, както и Милена Маркова, Фахрадин Фахрадинов (на снимката горе), Георги Михалков, Боряна Братоева..

За настроението на всички гости се погрижиха Михаил Йосифов секстет и суинг триото "Сентиментъл суингърс" (на снмиката долу), които изпълниха парчето от албума Cradle of Love, представен само преди броени дни.

Програмата на театъра продължава със спектакълите „Чиста къща”, „Моли Суини”, а на 9 май е премиерата на  мюзикъла „Грозното пате” с участието на Поли Генова и Ненчо Балабанов.

#Мария Сапунджиева #Асен Блатечки #театър #откриване #Велко Кънев #актьори #представление #спектакъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"