Борисов: Армения без визи в България!

Борисов: Армения без визи в България!
Премиерите на Армения и България – Тигран Саргсян и Бойко Борисов. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Специално за България като член на Европейския съюз визите за Армения трябва да отпаднат, заяви премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с арменския си колега Тигран Саргсян.

„Дадох им съвет по отношение на визите - колкото могат по-бързо да бъдат свалени, за да може да се отвори пътят за бизнеса и в двете посоки“, коментира Борисов, цитиран от кореспондент на „Фокус“ в Ереван.

„Премиерът ме увери, че работят активно по тази тема. С Турция и с Русия ние направихме много гъвкави системи за издаване на визи или аутсорсване на тази дейност. Пожелавам им бърз успех в тази сфера“, каза още българският министър-председател.

По думите му транспортната връзка за България трябва да бъде с още една междинна дестинация и това ще бъде обсъдено при посещение на правителствена делегация от Армения в София след парламентарните избори в Армения.

В Армения в момента развиват фармация, IT технологии – в тези области България също има много добри възможности, посочи Борисов.

По-рано във вторник премиерът и водената от него правителствена делегация се поклониха пред жертвите на насилствената масова депортация и убийства на арменци от младотурските власти в началото на 20. век.

#България #Европейския съюз #Армения #визи #премиер #министър-председател #Тигран Саргсян #Бойко Борисов #Ереван #Турция #Русия #София #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"