Борисов поля дръвчето на Първанов в Армения

Борисов поля дръвчето на Първанов в Армения
Посещението на мемориала е в рамките на официалната визита на премиера в Армения. Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов засади дръвче край Музея на Арменския геноцид и положи венец на мемориала Цицернкаберд в Ереван.

Той и водената от него правителствена делегация се поклониха пред жертвите на насилствената масова депортация и убийства на арменци от младотурските власти в началото на 20. век.

Посещението на мемориала е в рамките на официалната визита на премиера в Армения, предадоха „Фокус“ и БТА.

Посланието, оставено от него на табелка до засаденото борче, беше: „В памет на трагично загиналите синове и дъщери на арменския народ. Министър-председател на Република България Бойко Борисов, 3 април 2012 година“.

След това той попита домакините кое е дръвчето, засадено от бившия президент Георги Първанов при официалното му посещение в Армения през 2004 г. Борисов отиде при него и го поля с вода, като каза: „Това е българско дърво и е за добро“.

По-късно започнаха разговорите „на четири очи“ в сградата на Министерския съвет на Армения между премиерите Бойко Борисов и Тигран Саркисян и пленарните разговори между двете делегации.

24 април е денят в памет на жертвите на арменския геноцид. В края на февруари Конституционният съвет във Франция отмени спорния закон за криминализиране на геноцидите в Османската империя, в това число на арменския.

#Бойко Борисов #премиер #дръвче #Ереван #Армения #България #президент #Георги Първанов #Тигран Саркисян #Франция #Османската империя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"