Багата още е в тежко състояние

Багата още е в тежко състояние
Благой Иванов е подложен на ежедневна хемодиализа заради бъбречна недостатъчност и на изкуствено дишане поради дихателна недостатъчност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Самбистът Благой Иванов–Багата остава в тежко септично състояние, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов“.

Няма да бъде променяна терапията, която му се прилага, уточниха още лекарите от Централната реанимация в спешния институт, където спортистът е настанен.

Той е подложен на ежедневна хемодиализа заради бъбречна недостатъчност и на изкуствено дишане поради дихателна недостатъчност.

На 26 февруари Благой Иванов беше намушкан с нож при скандал в столично заведение. При мелето леко пострадаха приятелите на спортиста Станой Тодоров и Момчил Кондов, познати на полицията заради побой, кражба и хулиганство. След сбиването нападателите се изнесли от дискотеката необезпокоявани.

На спортиста беше направена животоспасяваща операция, която продължи шест часа. За нападението бе задържан 23-годишният Даниел Стефанов–Дъмпела, когото съдът остави в ареста.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец и състезател по самбо. Той стана популярен през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла.

В ММА боевете Иванов няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.

#Фьодор Емеляненко #ММА #Дъмпел #Даниел Стефанов #Пирогов #Багата #Благой Иванов #самбо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"