МОСВ: Няма да допуснем още хотели върху дюни

МОСВ: Няма да допуснем още хотели върху дюни
Ивелина Василева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да допуснем строителство на още хотели върху дюни, обеща министърът на околната среда Ивелина Василева в интервю за „24 часа”.

„Тъй като законът е приет през 2008 г., до този момент е имало имоти с дюни, които са били предмет на продажба, а немалко и на скандални заменки. Тоест при приемането на закона това вече е било факт. Сега обсъжданията, които вървят, са свързани с ангажимента на агенцията по кадастъра да отрази в специализираните карти наличието на дюните и да изпълни разпоредбите на закона. Това е въпрос, който е поставен на вниманието и на депутатите, и на обществеността”, обясни министър Василева.

Тя обясни също, че съгласно екологичното законодателство и защитените местообитания, собствеността няма отношение.

„Това са изисквания на специализиран закон - за черноморското крайбрежие. И по него компетентните органи са кметове, областни управители и МРРБ. Тоест от гледна точка на защитата на екозаконодателството не се прави разлика дали собствеността е частна, или държавна. За нас няма значение и въпросите не са толкова към мен. Ние си имаме картирането на защитените зони, защитените територии са ясни”, обясни Ивелина Василева.

#Ивелина Василева #Василева #МОСВ #Дюни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"