Глобяват "Софиямед" заради редица нарушения

Глобяват "Софиямед" заради редица нарушения
A A+ A++ A

Болницата, прочула се с побой над новородено - "Софиямед" ще бъде санкционирана, съобщи бТВ. На база на окончателния доклад на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ за установени нарушения, на болницата ще бъдат наложени всички предвидени в закона санкции.

Нарушенията на болницата не са едно две. В болница „Софиямед" липсвали данни за състоянието на бебето Никол, в първите 11 часа, след като му е нанесен побоят от акушерка. При раждането, пък, не е извършено изследване на кръв, както и задължително изследване за някои вродени заболявания. Това са част от заключенията от проверката на изпълнителната агенция „Медицински одит" в болницата. Те показват също така, че акушерката, извършила побоя, е работила допълнително по договор за извършване на работа чрез личен труд, който бил подписан едностранно от ръководството на болницата.

Също така, не всички медицински специалисти, работещи в болницата, били застраховани. В лечебното заведение липсвали и редица документи, договори, както и рапортна книга на акушерките.

„Във връзка с получения окончателен доклад от проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ в болница „Софиямед“ и констатираните нарушения, министър Москов разпореди да бъде извършена и незабавна проверка от страна на Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ)“, съобщи здравното министерство.

При открити нарушения в отделението по неонатология, нивото на компетентност на отделението ще бъде понижено.

#Софиямед #болница #бебе #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"