Ангелов: Без бонуси, но с други стимули за военните

Ангелов: Без бонуси, но с други стимули за военните
Предстои сериозна реорганизация в някои поделения, заяви министърът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военните няма да получат бонуси към заплатите, но ще има нови допълнителни възнаграждания, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

„Въведохме нови допълнителни възнаграждения за военните – за чужд език и за отдалечени гарнизони. Средната заплата е около 750 лева за войник и над 1200 лева за офицер. Тези заплати няма да намаляват въпреки дебатите за съкращаване на бюджета на силовите министерства“, обеща Ангелов по bTV в понеделник сутринта.

Той за пореден път се извини за недоразумението по отношения на обявените, а по-късно отменени бонуси на военните.

На 3 ноември Аню Ангелов заяви, че бонуси към заплатите в системата на отбраната ще има.

„Дал съм заповед, критериите са за отлична, добра или нормална служба“, каза тогава той, като допълни, че само наказаните няма да бъдат материално стимулирани.

По-късно обаче стана ясно, че бонуси за военните няма да има.

Министърът обясни, че заради спестени от ведомството му средства във Фонд „Работна заплата“ е имало възможност за получаване на бонуси към заплатите на военнослужещите в края на годината.

Дни след подписването на заповедта обаче е станало ясно, че фискалният резерв на държавата остава същият като миналогодишния, което значи, че не са били предвидени допълнителни пари за сектора.

Тогава се е разбрало, че заделените от ведомството средства ще отидат за заплащането на два хеликоптера, поръчани по-рано.

„Предстои сериозна реорганизация в някои поделения – това военнослужещите го знаят и са информирани подробно за плана за развитие на армията“, каза още Ангелов.

#фискален резерв #стимул #хеликоптер #Фонд „Работна заплата“ #бонус #отбрана #министър на отбраната #Аню Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »