Тръгнаха проверки за качеството на агнешкото
Броени дни остават до Гергьовден – датата, на която традиционно се консумира агнешко. В тази връзка инспектори от Агенцията по безопасност на храните предприеха масирани проверки в магазините за месо. Целта е да се провери качеството на месото и да се предпазят потребителите от негодните за консумация продукти.
Проверките са започнали на 4 май и ще продължат до 6 включително. Инспектират се обектите, в които се продават смесени хранителни продукти, както и специализираните месарски магазини.
Експерти от Агенция по безопасност на храните съветват да се внимава от кои обекти се закупува агнешко месо, както и да се внимава за неговия произход.
Експертите напомнят, че при купуването на агнешко месо, трябва да се следи за печат върху него, както и цветът му да е свеж, което е гаранция, че не е било замразявано.
В същото време тази година цената, на която търговците залагат, е около 13 лева за килограм агнешко месо.
Още по темата:
- » Ще можем ли да си позволим агнешко за Великден?
- » Подпукаха фирмите да си оправят дебелина на някои от асфалтовите пластове
- » След овчето сирене погват и пивото: Бира ли е бирата?