Арестуваха 80 предполагаеми членове на банда за трафик на хора в Испания

Арестуваха 80 предполагаеми членове на банда за трафик на хора в Испания
A A+ A++ A

Испанската полиция арестува 80 предполагаеми членове на банда, обвинени в незаконен трафик на китайци към Северна Америка и Европа, срещу заплащане от 22 000 евро.

Разследването установило връзки между разбитата криминална организация и други незаконни китайски организации, базирани в Испания.

Бандата, ръководена от китайци, използвала къщи в Барселона за междинен престой на бежанците, които след това били транспортирани до Великобритания, Ирландия, Канада или САЩ.

Трафикантите уреждали полетите на имигранти чрез китайски туристически агенции в Испания и им предоставяли фалшиви паспорти.

"Таксували всеки човек по 20 000 евро и заплашвали семействата им, в случай че не платят", се казва в официално съобщение. Полицията заяви, че сред задържаните са и лидерите на бандата. Един от тях използвал повече от 14 самоличности, за да не предизвиква подозрения, докато пътувал по света.

Служителите заловили близо 70 имигранти с фалшиви паспорти, докато се опитвали да напуснат летището в Испания.

Органите на реда съобщават, че случаят ще изиграе решаваща роля в разкриването на други връзки на китайската мафия в Испания.

 

#Испания #полиция #трафик на хора #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"