Федерер спечели купата в Истанбул, добави 85-та титла в колекцията

Федерер  спечели купата в Истанбул, добави 85-та титла в колекцията
A A+ A++ A

Вторият в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер грабна купата в Истанбул след оспорван мас с уругваеца Пабло Куевас - 6:3, 7:6 (11).

Това е 85-а шампионска титла в кариерата на Федерер и първа червени кортове от три години насам.

"Радвам се, защото скоро не бях ставал шампион на клей", каза победителят под аплодисментите на около 7000 зрители по трибуните.

Швейцарецът започна отлично мача с гейм на нула. След това дойде ред на продължителен гейм, завършил с пробив за него. Той се оказа и решителен за първия сет - до края двамата спечелиха подаванията си и след 6:3 Федерер триумфира.

Вторият сет беше много по-напрегнат и Куевас прояви непримиримостта си. В седмия гейм рекордьорът по титли от Големия шлем направи пробив на нула. Уругваецът, отстранил в полуфиналите Григор Димитров, съумя веднага да върне пробива и изравни.

Федерер беше на прага на нов пробив, като поведе с 40:0. Съперникът му обаче продължи да се бори и направи обрат, за да спечели подаването си.

Вълнуващият финал стигна до тайбрек, който беше кулминацията - с оспорвани разигравания и размяна на водачеството. С много усилия швейцарецът заслужено спечели с 13:11 и вдигна купата.

#Роджър Федерер #Истанбул #титла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници