Здравите ябълки в съдебната система са повече от гнилите, убедена е съдия Куцкова

Здравите ябълки в съдебната система са повече от гнилите, убедена е съдия Куцкова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдия Нели Куцкова е на мнение, че гнилите ябълки в съдебната ни система не се ограничават с Румяна Ченалова. В сутрешния блок на бТВ в неделя тя опроверга добилият популярност израз на френския посланик Дьо Кабан.

„Предпочитам да говоря за здравите ябълки – вярвам, че са повече. Дядо ми беше професионален градинар и от него знам, че гнилите не заразяват здравите, но все пак се виждат”, заяви тя.

По отношение на факта, че съдия Куцкова не бе избрана за председател на Софийския апелативен съд, тя не е обидена. „Никой не е длъжен да ме избира и харесва, но трябва да обясним какво се случва – след като един час ме хвалиха и задаваха сериозни въпроси, те не ме избраха и не обясниха защо”, каза тя, допълвайки: „Всеки акт които завърши с решение, трябва да бъде мотивиран”.

По думите й, решението на Висшия съдебен съвет е оскърбително за голяма част от колегите ѝ. „Този акт който се показа е крайно обезкуражителен за младите колеги”, коментира тя.

Тя даде за пример и друго скандално решение в деня, когато не беше избрана от ВСС – с гласуването на статутите на несменяемост на млади съдии. По думите ѝ един от младите ѝ колеги от т.нар. бунтари и критичен към ВСС – Красимир Мазгалов, не е получил мнозинство когато е гласуван неговият статут, което би означавало уволнение. В крайна сметка решението е било прегласувано.

 

#Нели Куцкова #съдия #Румяна Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"