Данъчните на лов за нередовни касови апарати

Данъчните на лов за нередовни касови апарати
Говорителят на НАП Росен Бъчваров. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Започват проверки на търговски обекти за връзка на касовите им апарати със системата на Националната агенция за приходите (НАП).

В понеделник изтече срокът, в който всички фискални устройства трябваше да бъдат свързани пряко със системата на приходната агенция, като към края на работния ден около 5000 от търговските обекти все още не бяха осигурили нужната връзка.

Говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров бе категоричен, че глобата за липса на връзка между фискално устройство и данъчните е 10 000 лева и запечатване на обекта, предаде Дарик радио.

Целта на проверките е не да се напълни хазната с глоби, а да се осигури спазване на законодателството, категорични са от НАП.

Според приходната агенция срокът за осъществяване на връзката, който изтече в понеделник, е напълно постижим и за малки, и за големи търговци.

Бъчваров заяви обаче, че първите проверки ще бъдат на бензиностанциите, които трябваше да монтират нивомерни устройства, които също са свързани със системата на данъчните. Касовите апарати на обектите, търгуващи с горива, са свързани със системата на НАП още миналата година.

От Асоциацията на малките и средните бензиностанции са категорични, че заради новото изискване поне 500 малки обекта от днес затварят врати завинаги, което ще остави 2500 души без работа.

#горива #бензиностанции #Росен Бъчваров #касови апарати #данъчни #НАП #Националната агенция за приходите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"