Шеф в eкоминистерството се раздели с поста си заради бетона на дюните

Шеф в eкоминистерството се раздели с поста си заради бетона на дюните
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Дирекция "Национална служба за защита на природата" към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) инж. Михаил Михайлов е уволнен. Причината е бетонът по дюните край морето, съобщава Нова телевизия.

По-рано от Реформаторския блок поискаха оставката на Михайлов с мотива, че именно заради действията или бездействията му е станало възможно заливането с бетон на много от българските плажове, в това число и Корал. След това министърът на екологията Ивелина Василева освободи Михайлов.

"Последните 15 години този висш държавен служител и бивш служител на ДС блокира процедури за обявяване на нови защитени територии, блокира обявяването на плановете за управление на природните паркове и с това е създал условията за извършване на тези престъпления, които сега наблюдаваме спрямо българската природа”, обясни Марта Георгиева, общински съветник от ДСБ в София.

Окончателното становище на експерти бе, че двете бетонни плочи, които бяха излети на къмпинг „Юг” на плажа Корал, са върху дюни. Министър Василева поясни, че кадастралните карти, върху които са отбелязани дюните по Черноморието, са остарели. Така се стигна и до решението бетонът там да бъде премахнат.

"Общината ще направи каквото е правила досега - ще се съобрази със закона и с решението на съда”, заяви от своя страна кметът на Царево Георги Лапчев.

#Корал #Бетон #уволнение #Михаил Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »