Блатер пожела на Стилян Петров да спечели срещу левкeмията

Блатер пожела на Стилян Петров да спечели срещу левкeмията
Президентът на ФИФА Сеп Блатер пожела бързо възстановяване на капитана на българския национален отбор и „Астън Вила“ Стилиян Петров. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на ФИФА Сеп Блатер пожела бързо възстановяване на капитана на българския национален отбор и „Астън Вила“ Стилиян Петров.

Босът на световната футболна централа даде своята подкрепа за Стенли, който от понеделник, 2 април, започна борбата с острата левкемия, предаде Дарик.

Диагнозата за заболяването на полузащитника стана ясна в петък, а от днес той е в болница в Лондон, където ще стартира лечението си.

Чрез страницата си в социалната мрежа „Туитър“ един от най-могъщите ръководители във футбола заяви:

„Много е тъжно да чуя за болестта на Стилиян Петров. Пожелавам му да бъде силен в борбата и да спечели тази битка. Подкрепата, показана на Вила Парк от феновете и на двата отбора, е знак за доброто във футбола“.

Според информациите Стилиян ще започне лечението с медикаменти, които трябва да го подготвят за химиотерапията.

Агентът на Стилиян Петров каза, че капитанът на „Астън Вила“ няма да слага край на активната си футболна кариера, въпреки че вчера бе диагностициран с остра левкемия.

По-рано през деня журналистът от „Тема:Спорт“ Желю Станков публикува във „Фейсбук“ профила си изречение, казано от Стилиян Петров:

„‎Край с футбола. Започвам тежка битка за живота си, брат“ - ето това ми каза Стилян Петров преди минути. А преди 6 дни пихме кафе в Лондон. Беше си обичайно свеж. Ма**а му!!!“, написа журналистът.

Sky Sports обаче цитира агента на Стилиян – Стивън Хюз от Base Soccer, който отрича информацията.

„Не е вярно, че Стилиян е казвал, че ще се отказва от футбола. Това, което каза, е, че вече води битка за живота си и ще бори, за да се възстанови“, казва Хюз.

#левкемия #Петров #Стилиян Петров #Блатер #Сеп Блатер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »