Менко Менков: Обжалвахме изцяло решението на съда за КТБ

Менко Менков: Обжалвахме изцяло решението на съда за КТБ
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Софийския градски съд (СГС) съществува порочната практика да изчезват депозирани там документи. Това заяви в обръщение до медиите адвокат Менко Менков, който представлява интересите на компанията "Бромак" и собственика й Цветан Василев в съдебните дела във връзка с отнемането на лиценза и обявяването на неплатежоспособността на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Менков посочва още, че вчера е подал въззивна жалба пред Софийския апелативен съд.

„Информираме ви, че на 28.04.2015 г., "КТБ" АД, представлявана от изпълнителните й директори, подкрепена от мажоритарния й акционер "Бромак" ЕООД, обжалва с въззивна жалба пред Софийския апелативен съд изцяло решението на СГС от 22.04.2015 г. за откриване производство по несъстоятелност на "КТБ" АД“, се казва в обръщението на Менков.

От името на изпълнителните директори и мажоритарния акционер "Бромак" адвокатът обжалва самото решение за обявяване на фалита на банката, а не само началната дата на неплатежоспособността, както направиха прокуратурата и БНБ.

„Продължаваме да разчитаме на справедлив съдебен процес, на безпристрастен и независим български съд по случая – КТБ“, се казва още в обръщението.

Адвокатът изразява надежда, че "подадените от нас две въззивни жалби да не изчезнат от съда, както и да бъде преустановена порочната практика в СГС да изчезват депозирани при тях документи на встъпилите в делото акционери на "КТБ" АД". Менков информира, че е подал молба до председателя на съдебния състав да извърши проверка и "да предприеме мерки за прекратяване на тази практика, която вече се превръща в постоянна". 

„Уверяваме Ви, че "КТБ" АД, представлявана от Изпълнителните й директори, и мажоритарният й акционер "Бромак" ЕООД, ще продължат да търсят единствено и само със законни средства съдебна защита на своите законни права и интереси, както и на правата и интересите на вложителите, акционерите и кредиторите на "КТБ" АД, се казва в съобщението.


 

#КТБ #Менко Менков #жалба #СГС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"