Задържаха полицай, прикрил убийство на пътя

Задържаха полицай, прикрил убийство на пътя
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пътен полицай е прикрил убийство на пътя в Пловдив, предаде БГНЕС.

На 6 декември 2014 г. възрастен мъж бе блъснат от лек автомобил "Ауди", докато пресичал на пешеходна пътека. Човекът починал от раните си в болницата, а в полицейския бюлетин за извършител бе посочен 31-годишният Борислав Ташев.

Във вторник става ясно, че колата е била управлявана от Иван Сарафски, а споменатият в бюлетина се е представил за извършител, като с това е помогнал на виновния да се укрие. По-интересното в случая е, че полицаят от Пътна полиция Костадин Илиев е помогнал на извършителя да избегне наказание. Полицаят е обвинен и за държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие- над 100 патрона, без да има за това надлежно разрешително. В обвинителния акт е записано още, че в периода от февруари до април тази година е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага.

Сергей Джамбазки - известен като Серго и служещ за посредник при схема за фалшиви покупки- продажби и регистрации в КАТ, е обвинен за това, че умишлено е улеснил полицейския служител да използва служебното си положение за набавяне на противозаконни облаги.

От Окръжна прокуратура в Пловдив съобщиха, че катастрофата, при която бе убит човек и извършителят бе покрит от полицая, е причинена от несъобразена скорост. Трима от обвиняемите по това дело са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, Борислав Ташев е с мярка "подписка".

#убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"