След американския и германският посланик в Македония също иска оставки

След американския и германският посланик в Македония също иска оставки
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прозрачно и независимо разследване за публичните обвинения и разкрития, които станаха факт в Република Македония. За това се обяви германският посланик в страната Кристине Алтхаузер.

"Според всички западни стандарти в такава ситуация, при такива обвинения, трябва да има политически последствия. Ще бъда много ясна, както това направи миналата седмица и моят американски колега - политически последствия означава оставки. Те са абсолютна необходимост за започване на прозрачен и независим процес", каза още Алтхаузер по време на семинар в Правния факултет в Скопие.

Миналата седмица американският посланик в Скопие също призова за оставки. От два месеца опозицията в Македония изнася доказателства за кадруване в съдебната система, изборни манипулации, и контрол над медиите от страна на управляващите.

На 22 април по време на пресконференция на опизицията в лицето на Социалдемократически съюз на Македония бяха изнесени поредната доза нови записи. Според лидера на партията Зоран Заев от тях става ясно защо националната медия Македонско радио и телевизия "е превърната в изборния щаб на управляващата партия".

Има няколко разговора има, на които се твърди, че е гласът на министъра на вътрешните работи Гордана Янкуловска и на премиера Никола Груевски. В тях Янкуловска посочва, че има една тетрадка, пълна с имена на допустимите и недопустими журналисти за кореспонденти.

#Македония #посланик #оставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"