Кънев: КСНС реши да се стабилизира българската отбрана

Кънев: КСНС реши  да се стабилизира българската отбрана
Снимка: Реформаторски блок
A A+ A++ A

Беше изключително конструктивен диалог на моменти твърд, но в нито един момент изострен. Това доведе до едно балансирано и много разумно решение, основано изцяло на предложението на министър Ненчев за стабилизиране на българските отбранителни способности, както незабавно, така и в един по-дълъг десетгодишен период. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев след приключване на Консултативния съвет за нацинална сигурност при президента.

Кънев коментира конкретните ангажименти по програмата за отбранителните способности, че програмата не е обсъждана конкретно, а това, че е необходимо тя да влезе в Министерски съвет и в парламента много спешно, за да бъде основа на увеличения бюджет на отбраната.

"Всички констатирахме, че през годините в България са изхарчени не малко пари с на практика нулев ефект и с ясни и споделени от всички политически сили съмнения, че голяма част от тези пари за били предмет на злоупотреба, харчени са за излишни неща. Затова България трябва да има първо една ясна програма за повишаване на отбранителната способност, на база на тази програма да се увеличат и бюджетите и това е процес, който започва през тази година, така че за мен това беше изключително успешно заседание", коментира Радан Кънев.

Той уточни, че Консултативният съвет търси политическо съгласие, а не взима политически решения, което е важна разлика.

#Радан Кънев #Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници