Гнили ябълки и кисело мляко с изтичащ срок – дарение за незрящи

Гнили ябълки и кисело мляко с изтичащ срок – дарение за незрящи
снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Дарение от гнили ябълки и мляко с изтичащ срок на годност е било дадено на незрящи хора. За случката алармира дъщерята на една от жените, която е получила „помощта“.

Във Facebook Анна Симова публикува снимка на въпросните ябълки и обяснява, че освен тях са били раздадени и „франзели с топено сирене (полуфабрикат ) с изтичащ срок на годност утре (26 април – бел. ред.) и две кисели млека с изтичащ срок на годност – днес“.

Веднага под поста й се заредиха гневни коментари как е възможно подобно нещо. Хората се възмущават и наричат случилото се гавра. Съобщението на Симова вече е споделено близо 1000 пъти.

Симова посочва още, че помощите се отпускат на незрящи с пенсия по-малка от 210 лв.

Ябълките били по 4 килограма на човек. „Хората си получават тези помощи с някаква благодарност, че някой им е дарил нещо.“, каза жената днес в ефира на БНР и допълва, че незрящите хора са носили помощите си с торбите из цяла София.

„От цялото количество ябълки нито една не става за ядене“, смята жената. Според нея ябълките са замразявани и размразявани неколкократно. Тя смята, че те няма как да са български и вероятно са много стар внос.

„Ако бизнесмен дарява своите 1 тон ябълки, вместо да ги хвърли, принципно говоря, и в същото време получава някакви облекчения, е не гавра, а не знам как да го нарека“, коментира Симова.

Тя е категорична, че няма да остави нещата така, но и не скри, че незрящите хора са притеснени, че заради скандала може да бъдат лишени от помощите.

#ябълки #помощ #незрящи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"