Рашидов да се поучи от мен, съветва Борисов

Рашидов да се поучи от мен, съветва Борисов
A A+ A++ A

"Вежди Рашидов работи перфектно. Дал съм му една задача - щом има постановка "Език мой, враг мой" веднага да отиде да я гледа", коментира премиерът Бойко Борисов по време на обиколката си в археологическия комплекс Перперикон.

В неделя той се оказа първият действащ премиер, който посещава уникалния комплекс. Министърът на културата не го придружил по здравословни причини, обясни Борисов. Той самият си направил по този начин тест на коляното.

Премиерът разгледа скалния град, а в тронната зала ръководителят на археологическите разкопки проф. Николай Овчаров му подари сребърна реплика на пръстена на Птоломей Втори.

Премиерът получи и грамота за принос в развитието на Перперикон. 220 000 лева са отпуснати от правителството за разкопките тази година. "Каквото професорът е поискал всичко му е преведено", обясни премиерът. По думите на Овчаров около 180 000 лева ще бъдат използвани за разкопки, а останалата сума ще е за поддръжка.

Активисти на ГЕРБ припомниха, че по време на една от предизборните кампании оракул е пророкувал на Сергей Станишев.

"Тук оракулът му е казал - Европа, Европа и то се качи на най-високия връх в Европа. Така че му е познал, но е объркал върховете - той на европейския, а аз на по-малкия - българския", отбеляза Бойко Борисов.

"Ако някой българин не е дошъл да види Перперикон, той не познава историята и не знае каква перла има България", обобщи в края на обиколката премиерът. Той обеща магистрала "Марица" да преминава близо до Александровската гробница, откъдето ще започва туристически маршрут, включващ Перперикон, Татул и Златоград.


#Бойко Борисов #Вежди Рашидов #Перперикон #проф. Николай Овчаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »