Препоръчаха на гърците „български заплати“

Препоръчаха на гърците „български заплати“
„Български заплати“ за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Български заплати“ за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ.

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, „тройката“ настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише гръцкият в. „Етнос“, цитиран от БТА.

ЕС, ЕЦБ и МВФ искат заплатите в Гърция да станат като тези в България, Румъния, бившата югославска република Македония, Хърватия и Албания. Решението на кредиторите е ултимативно.

„Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите“, коментира вестникът.

„Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката миналия вторник“, посочва вестникът, изтъквайки, че еврокоомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

Миналата година при посещението си в Чехия българският премиер Борисов обяви, че заплатите и пенсиите в закъсалите държави трябва да станат като българските и така да бъде свален бюджетният им дефицит.

В. „Етнос“ твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос, са представили в парламента за одобрение специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и че от нея няма да бъдат правени каквито и да било други плащания.

#Оли Рен #Румъния #България #заплати #кредитори #Гърция #МВФ #ЕЦБ #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"