Болницата, където е пребито бебето, излезе с позиция

Болницата, където е пребито бебето, излезе с позиция
Снимка: www.hospitalsofiamed.bg
A A+ A++ A

Превеждането на бебето от болница "Софиямед" в болница "Токуда", налагащо се поради влошаване на здравословното му състояние, е извършено своевременно на 18 април. Това се казва в становище на ръководството на УМБАЛ "Софиямед".

Поради липсата на специализирана неонатологична реанимация, УМБАЛ "Софиямед" и болница "Токуда" са партньори по договор за сътрудничество, съобразно нормативно установените правила. На 22-ри април болница "Токуда" е сигнализирала полицията поради съмнение за причините за здравния статус на детето.

Паралелно, на 20-ти април, управителят на УМБАЛ "Софиямед" назначава специална Комисия за осъществяване на вътрешна проверка и разпорежда проследяване на видеозаписите за периода на пролежаване на бебето, с оглед установяване на причините за влошеното му здравословно състояние. След извършения продължителен технически преглед на видеозаписите, на 22-ри април, чрез доклад, Комисията за вътрешна проверка бива уведомена за резултата. Комисията незабавно се запознава със записа, заключава извършването на грубо посегателство върху живота на бебето, установява самоличността на извършителя и незабавно, на 22-ри април 2015г., сигнализира компетентните органи в лицето на СДВР – 01-РПУ и Софийска районна прокуратура, което се потвърждава от писмени документи.

Следва да се отбележи, че лечебното заведение предоставя съобщение с конкретни сведения за извършителя на деянието, както и достатъчно данни за извършеното престъпление, подкрепени и с видео записи, незабавно предоставени по инициатива на болницата на компетентните органи.

Надяваме се, че предоставянето на яснота относно фактическата обстановка, последващите действия по сигнализиране и предоставяне на цялата налична информация на разследващите органи, ще отстранят съмненията относно бързата и навременна реакция на УМБАЛ "Софиямед", заявяват от ръководството.

Преживеният емоционален шок от екипа на лечебното заведение и оказването на пълно съдействие на компетентните органи, безусловно свидетелстват за коректното поведение на ръководството на "Софиямед" за разкриване на обективната истина. Надяваме се да бъдат преустановени недостойните спекулации срещу лечебното заведение във връзка с този разтърсващ случай, както и болката на семейството и роднините на пострадалото дете, се казва още в становището на "Софиямед".

#Софиямед #болница #бебе #акушерка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай