БСП е в търсене на нови, но и авторитетни кандидат - кметове

БСП е в търсене на нови, но и авторитетни кандидат - кметове
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В събота националният съвет на БСП определя критериите си за бъдещите кандидат-кметове. Критериите към кметовете са да имат авторитет по места и да подкрепят платформата на БСП-Лява България, уточниха от „Позитано” 20.

Преди заседанието на пленума Корнелия Нинова изтъкна, че те трябвало да са професионалисти. Общинарите пък трябвало да имат опит в различи сектори. Като цяло кандидат-кметовете на БСП трябвало да споделят платформата на левицата, приета от Конгреса. По мнението на червената депутатка те трябвало да споделят позициите на партията. По места ще има вътрешно партиен избор за кандидата за градоначалник на дадено място.

Владо Москов бил добра кандидатура за Гоце Делчев според нея. Румен Гунински пък бил успешен кмет на Правец. На места обаче червените щели да заложат на нови лица. Столетницата била готова за генерално сражение на местния вот.

Номинациите ще бъдат готови до юли. Коалициите по места ще са по преценка на структурите, но в тях не трябва да участват десни партии.

Коалицията с АБВ обаче не е ясна. Корнелия Нинова поясни, че имало идея да няма коалиции с крайно десни и крайно националистически формации. Според Янаки Стоилов пък темата за коалициите не била водеща за днешния пленум. По-важни били кандидатите за кметове и общински съветници и критериите, на които те трябвало да отговорят. Важен бил авторитетът, който ще имат кандидатите на червените по места.

Председателят Михаил Миков изнесе доклад за актуалната политическа обстановка, като акцентира върху социалните проблеми и нуждата от приемане на промени в социалноосигурителното законодателство. Правителството продължава да заменя реалната политика със силно медийно присъствие, недоволен е лидерът на БСП. Подменяли се темите на обикновения човек с други теми, отклоняващи вниманието.

#Михаил Миков #БСП #Корнелия Нинова #Янаки Стоилов #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »