Изтича срокът за свързване на касови апарати с НАП

Изтича срокът за свързване на касови апарати с НАП
Данните сочат, че през януари през свързаните с приходната агенция касови апарати са отчетени 12,5 млрд. лв. обороти, а през следващия по-къс февруари – 15,1 млрд. лв. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

В полунощ на 2 април изтича срокът за търговците да свържат онлайн касовите си апарати с Националната агенция за приходите (НАП).

Срокът за това беше 31 март, но той бе удължен с два дни заради това, че денят е почивен.

Същият е и срокът, в който всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират системи за измерване на нивото в резервоарите си. Максималната санкция е 10 хил. лв. и запечатване на обекта, припомнят от приходната агенция.

Към 29 март около 40 000 касови апарата все още не бяха свързани с данъчната администрация. Така онлайн отчитат оборотите си малко над 260 000 касови апарата, докато общият брой на устройствата, за които изискването трябва да бъде изпълнено, е 300 000.

От вторник, 3 април, от НАП започват проверки. Ще бъдат глобявани и фирми, в които не всички касови апарати са свързани с НАП.

Данните сочат, че през януари през свързаните с приходната агенция касови апарати са отчетени 12,5 млрд. лв. обороти, а през следващия по-къс февруари – 15,1 млрд. лв.

Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

#НАП #Национална агенция за приходите #търговци #касови апарати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »