Плевнелиев: Енергийната ефективност преди магистралите

Плевнелиев: Енергийната ефективност преди магистралите
Президентът Росен Плевнелиев (вдясно) и министърът на отбраната Аню Ангелов (вляво) взеха участие в международна конференция за интелигентната отбрана
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев оцени високо напредъка на правителството в сферите на енергийната ефективност и енергийната диверсификация.

„Не съм очаквал като президент, че само за два месеца ще има такъв пробив и такъв напредък по тези приоритети, които аз обявих. Радвам се, гордея се“, заяви президентът, цитиран от „Фокус“, след като откри международна конференция за интелигентната отбрана.

Той даде положителна оценка на разговорите на премиера Бойко Борисов за доставка на газ от Грузия при посещението му в страната в неделя и понеделник.

„Освен магистрали и фискална стабилност, вече имаме и нашия тотален нов приоритет, който се нарича енергийна ефективност“, смята Росен Плевнелиев.

Според него енергийната ефективност е по-важна от магистралите и е решение за технологично обновяване на нацията, за модернизиране на икономиката.

„Санирането на половината от панелните блокове прави ненужен един блок на атомна централа“, категоричен е президентът Росен Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #президент #Президент на България #енергийна ефективност #енергийна диверсификация #саниране #АЕЦ „Белене“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"