Рашидов моли да не правят митинг в негова подкрепа

Рашидов моли да не правят митинг в негова подкрепа
Вежди Рашидов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на културата Вежди Рашидов помоли поддръжниците си, които в социалните мрежи организират митинг в негова защита, да не правят събиране, съобщи сайтът на Министерството на културата.

"Министърът на културата Вежди Рашидов благодари на всички, които в последните дни изразиха подкрепата си за него и за това, което той и неговият екип правят за българската култура. Министър Рашидов моли хората, които в социалните мрежи организират за събота митинг в негова защита, да не правят такова публично събиране. Той е дълбоко убеден, че не бива да се противопоставят едни хора на други хора", се казва в съобщението.

Групата въ Фейсбук се казва "Подкрепа за министъра на културата Вежди Рашидов". Досега участие в него са зявили 654 души.

В четвърък над 500 души се събраха на протест #ПейWithMe с настояване за оставка на Рашидов. Причината е изявлението на Рашидов по адрес на бившия хорист от „Йоан Кукузел“ Георги Петров: „Ще му дам 50 лв. да се успокои и да не пее“. Рашидов се извини на певеца, но той не прие извинението му. Освен това още един музикант напусна хора.

Протестиращите раздаваха стикери, които наподобяват банкнота от 100 лв. с лика на Вежди Рашидов. На нея той пуши пура, а върху облика му има надпис: "Pay with me".

 

#Вежди Рашидов #Рашидов #митинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"