Катеричката Кипи рекламира Европейското първенство по лека атлетика в Стара Загора

Катеричката Кипи рекламира Европейското първенство по лека атлетика  в Стара Загора
A A+ A++ A

Катеричката Кипи е талисманът на Европейското отборно първенство по лека атлетика, на което стадион "Берое" в Стара Загора е домакин на 21 и 22 юни 2015 г.

В началото на юни катеричката Кипи ще бъде и по улиците на града, за да популяризира събитието. Костюмът ще бъде изработен от старозагорския куклен театър. Оттам ще бъдат и актьорите, които ще вдъхнат живот на талисмана, за радост на всички, които ще пожелаят да се снимат с него.

Катерицата, която е пъргаво и практично животно и съчетава много положителна енергия, игривост, добронамереност и благоразумие, беше единодушно избрана от комисията. Старозагорци имат особен сантимент към животното, което обитава парк Аязмото, но понякога е забелязвано по клоните на дърветата в самия център на града – най-добрата атестация за качеството на живот и градската среда на Стара Загора.

Европейското отборно първенство по лека атлетика, организирано от Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортният клуб по лека атлетика Берое, се очаква да превърне Стара Загора в столица на леката атлетика в България това лято.

В Европейското отборно първенство - Втора лига ще участват отборите на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър. Най-добрите в 40 дисциплини от тези 8 отбора ще пристигнат на стадион Берое. В състезанието ще бъдат включени и нормативи за олимпийските игри в Рио Де Жанейро- 2016. Българските участници ще станат ясни по време на Държавния шампионат през м.юни т.г.

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »