Принцът, обещал бентлита, се отметна

Принцът, обещал бентлита, се отметна
Алwалид бин Талал
A A+ A++ A

Саудитскияг принц Алwалид бин Талал се отметна от обещанието си да подари 100 луксозни автомобила "Бентли" на пилотите, участващи в ударите на арабската коалиция срещу шиитските бунтовници в Йемен.

Съобщението не се появи повече на официалния профил на височайшата особа, който има над три милиона последователи, но потребителите бяха го копирали и негова снимка се разпространи в социалните мрежи, където стана обект на обсъждане и критика.

Принцът е начело на компанията Kingdom Holding Co, която има участие в различни дейности, сред които Евро Дисни, хотелската верига Four Seasons, американската банка Citigroup, както и в медийния гигант "Нюз корпорейшън".

Компанията участва в изграждането на кулата, която трябва да стане нй-високата сграда в света - над 1000 метра над Джеда - на западния бряг на Саудитска Арабия. Миналата година той откри панарабска информационна верига в Бахрейн, която властите затвориха по-малко от 24 часа след началото на излъчването, което наблюдателите описаха като посегателство срещу свободата на пресата.

#принц #Йемен #Бентли #пилоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"