Москов освободи пореден шеф на болница

Москов освободи пореден шеф на болница
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Д-р Дечо Дечев е освободен от съвета на директорите на УМБАЛ „Св. Иван Рилски". Протоколът за освобождаването е подписан от министър Петър Москов в четвъртък, 23 април. Решението е част от започналата процедура по сливане на УМБАЛ „Св. Иван Рилски" и УМБАЛ „Александровска", което цели оптимизация на административното управление на новата структура, се посочва в съобщението на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, доктор Дечо Дечев ръководеше болница "Св. Иван Рилски" и участва в Асоциацията на университетските болници, която беше сред най-острите критици на подписаната нова методика за изплащане на парите на болниците от НЗОК, както и подготвяната от министерството реформа в здравеопазването.

От МЗ добавят още, че успоредно се осъществява и сливането на Детската онкохематология с болница „Царица Йоана - ИСУЛ".

В момента МЗ анализира всички възможности за оптимизиране на административните апарати. Навсякъде, където може да се намали административната тежест от управлението на болници - това ще бъде направено.

От началото на мандата си здравният министър Петър Москов е уволнил 11 шефове на болници. От постовете са отстранени началниците на университетската "Д-р Георги Странски" в Плевен, на тубдиспансерите в Роман и Перник, както и на областните лечебни заведения в Благоевград, Бургас, Перник, Разград, Русе, Смолян, Стара Загора и Ямбол.

В други осем са направени промени в бордовете на директорите. Това прави уволнения в 19 болници от общо 56 държавна собственост. Предстоят общи събрания във всички 26 областни лечебни заведения, където също се чакат промени.

#Петър Москов #болница #УМБАЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"