200 000 емигранти от Африка пристигат в Италия до края на годината

200 000 емигранти от Африка пристигат в Италия до края на годината
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Прогнозите на италианското министерство на вътрешните работи са, че 200 хиляди емигранти се очаква да пристигнат в страната от Северна Африка през Средиземно море до края на годината, предаде Ройтерс.

Миграционният поток се засилва най-вече през пролетта и лятото, но броят на мигрантите вероятно ще остане постоянен и през останалите сезони заради нестабилността на обстановката в Либия, откъдето са мнозинството пристигащи.

Средно 5 хиляди имигранти достигат бреговете на Италия седмично.

В същото време бе съобщено, че само на 5 хиляди бежанци в Европа ще бъде предложено убежище според пакет от мерки, които са подготвени за разглеждане от европейските лидери на днешната извънредна кризисна среща в Брюксел, съобщи „Гардиън".

По инициатива на няколко европейски лидери днес се организира спешна среща на Европейския съвет, на която ще бъдат обсъдени мерки за спиране притока на имигранти през Средиземно море. Инициативата за организирането на срещата беше подета след информацията, че е потънал рибарски траулер с между 400 и 950 имигранти от Африка и Бангладеш в Средиземно море през уикенда.

#емигранти #мигранти #Африка #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници