Зам.-кмет подава оставка заради бездомните кучета?

Зам.-кмет подава оставка заради бездомните кучета?
Програмата за намаляване на уличните кучета беше провалена миналата година от природозащитни организации, заяви Мария Бояджийска. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета преподавател в „Малинова долина“ в столицата.

„Програмата за намаляване на уличните кучета беше провалена миналата година от природозащитни организации“, заяви Мария Бояджийска пред БНТ.

Тя обясни, че общината предприема всички възможни мерки за справяне с проблема.

„Увеличени са екипите на „Екоравновесие“, които ловят бездомни кучета“, обясни новият директор на общинската служба д-р Манол Нейков.

Проблемът с бездомните кучета в София отново предизвика реакции, след като миналия четвъртък глутница кучета в квартал „Малинова долина“ причини жестоки наранявания на преподавател от Американския колеж.

След призива животните от агресивната глутница да бъдат подложени на евтаназия, природозащитниците алармираха, че в приюта в Сеславци се приспиват и невинни кучета и поискаха оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска.

Властите пък обвиниха екологичните организации, че им пречат да си вършат работата.

#д-р Манол Нейков #„Екоравновесие“ #„Малинова долина“ #бездомни кучета #Столична община #Мария Бояджийска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"