Саакашвили: България е пример за развитие в Европа

Саакашвили: България е пример за развитие в Европа
България и Грузия са направили много и сега трябва да използват взаимните си плюсове, за да засилят сътрудничеството помежду си, каза Михаил Саакашвили (вляво) след срещата с премиера на България Бойко Борисов (вдясно). Снимка: МС
A A+ A++ A

Президентът на Грузия Михаил Саакашвили определи България като пример за европейско развитие.

„България вече е един добър пример за развитие в Европа, което дава кураж на страни като Грузия, че разширяването на Европейския съюз ще продължи, за да можем да се присъединим към него“, заяви президентът Михаил Саакашвили след срещата си с премиера на България Бойко Борисов в Тбилиси.

„България и Грузия са направили много и сега трябва да използват взаимните си плюсове, за да засилят сътрудничеството помежду си“, допълни още Михаил Саакашвили, цитиран от правителствената информационна служба.

По време на разговора двамата са обсъдили и реализацията на енергийни проекти, сред които транзит на втечнен газ през Черно море.

Премиерът Бойко Борисов и водена от него правителствена делегация са на официално посещение в Грузия по покана на министър-председателя Ника Гилаури.

По-рано българският правителствен ръководител разговаря и с Негово Светейшество и Блаженство Илия II, Католикос-Патриарх на цяла Грузия, архиепископ на Мцхета и Тбилиси и митрополит на Цхум-Абхазия.

В понеделник и вторник Бойко Борисов продължава официалните си визити с посещение в Армения.

#Ника Гилаури #втечнен газ #Грузия #България #министър-председател на България #премиер #Бойко Борисов #президент на Грузия #МИхаил Саакашвили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »