Икономиката трябва да стане дигитална, единодушни са Борисов и Ансип

Икономиката трябва да стане дигитална, единодушни са Борисов и Ансип
Ускореното развитие на електронното управление е сред приоритетите на правителството, заяви Бойко Борисов на среща с Андрус Ансип. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ускореното развитие на електронното управление е сред приоритетите на правителството, заяви премиерът Бойко Борисов на срещата си в Министерския съвет със заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип.

Борисов подчерта, че целенасочената работа в тази посока ще бъде от полза за гражданите и бизнеса, и за икономиката като цяло. Според Борисов въвеждането на електронното управление е ключово за успеха на секторните реформи. Като преимущества на страната ни премиерът отбеляза широколентовия интернет и отделянето на средства за разширяване на достъпа до него, както и добрите български ИТ специалисти.

Андрус Ансип поздрави премиера Борисов за сериозната работа на кабинета по темата, като подчерта, че е важно България да бъде активна и по отношение на развитието на Единен цифров пазар.

Стотици предприемачи и инвеститори от 40 страни се събраха в София на откриването на най-големия европейски бизнес форум за дигиталната икономика CEEDS'15 by Webit.

"Все още обаче дигиталният общ пазар не съществува", призна вицепрезидентът на ЕК.

Според него, в 28-те страни-членки на Европейския съюз има различни нормативни уредби по отношение на дигиталните въпроси, които създават пречки".

"Три са стълбовете, върху които трябва да стъпи създаването на такъв общ дигитален пазар. Това са свободното движение на стоки и услуги, инфраструктурата и промишлеността. Задача номер едно за подобряване на свободното движение на стоки и услуги е преодоляването на раздробеността на този пазар и най-вече трудностите за малките и средни предприятия", уточни Ансип.

#Андрус Ансип #Бойко Борисов #Борисов #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"