Хилъри Клинтън: Оценяваме трудното ви решение за АЕЦ „Белене“

Хилъри Клинтън: Оценяваме трудното ви решение за АЕЦ „Белене“
Според Хилъри Клинтън това е било „най-логичното и прагматично решение“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън е заявила, че оценява трудността, с която България е взела решението за прекратяване на проекта АЕЦ „Белене“.

Хилъри Клинтън е разговаряла с българския външен министър Николай Младенов в кулоарите по време на срещата на групата „Приятели на Сирия“ в Истанбул в неделя, съобщи „Дневник“.

По време на разговора, продължил около 10 минути, американският държавен секретар е заявила, че оценява и начина, по който българската страна е съобщила решението си на Русия.

Според Хилъри Клинтън това е било „най-логичното и прагматично решение“.

Двамата дипломати са обсъдили и евентуално сътрудничество между САЩ и България в сферата на електронното правителство, както и ситуацията в Сирия.

В сряда правителството взе решение да прекрати участието на България в проекта за строеж на АЕЦ „Белене“. Малко след това новият министър на икономиката Делян Добрев замина за Москва, за да представи отказа на България пред руската страна.

#Истанбул #Русия #Делян Добрев #министър на външните работи на България #държавен секретар на САЩ #„Приятели на Сирия“ #АЕЦ „Белене“ #Николай Младенов #Хилъри Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници