Сирийският национален съвет получи международно признание

Сирийският национален съвет получи международно признание
Сирийският национален съвет е признат за законен представител на всички сирийци", съобщиха Анадолската агенция и АФП, позовавайки се на заключителното комюнике за срещата. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Представителите на страните в групата „Приятели на Сирия", които участват в конференция в Истанбул в неделя, признаха Сирийския национален съвет за законен представител на всички сирийци.

„Сирийският национален съвет е признат за законен представител на всички сирийци", съобщиха Анадолската агенция и АФП, позовавайки се на заключителното комюнике за срещата.

Международното признание бе поискано от съвета, който е главната коалиция, обединяваща опозиционните сили срещу сирийския президент Башар Асад.

Очаква се заключителното комюнике да бъде публикувано след края на конференцията.

По-рано в неделя представителят на България в Истанбул – външният министър Николай Младенов, призова всички опозиционни сили да застанат зад Сирийския национален съвет и потвърди подкрепата на България за опозицията в Сирия.

Арабската лига поиска спешни и твърди мерки от страна на Съвета за сигурност на ООН спрямо кървавия режим на Башар Асад.

Държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън подчерта, че президентът на Сирия е нарушил много от ангажиментите за прекратяване на конфликта, които е поел пред международната общност, включително по плана на специалния пратеник на ООН за Сирия Кофи Анан.

#„Приятели на Сирия" #Истанбул #Сирийския национален съвет #Николай Младенов #министър на външните работи на България #ООН #Съвет за сигурност на ООН #Кофи Анан #Арабска лига #Хилъри Клинтън #държавен секретар на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници