Министрите Даниел Митов и Николай Ненчев дърпат кабинета надолу, смята Първанов

Министрите Даниел Митов и Николай Ненчев дърпат кабинета надолу, смята Първанов
18 април 2015 г., Учредителна градска конференция на АБВ за София, на снимката - Румен Петков, Георги Първанов и Ивайло Калфин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отношението на АБВ към коалицията зависи от това как ще реализира пакетът от социални реформи и преди всичко от пенсионната, предложена от нашия представител в кабинета Ивайло Калфин. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов, цитиран от сайта на БТА .

Той уточни, че на дневен ред стои и въпросът доколко правителството е дееспособно и резултатно. В тази връзка Първанов посочи, че АБВ има критики срещу част от министрите - министъра на външните работи Даниел Митов и министъра на отбраната Николай Ненчев, които по думите му "определено дърпат кабинета надолу".

Двамата "очевидно не се справят и това е тема за един сериозен дебат вътре в самата коалиция, допълни  партийният лидер. Ние сме партньори, а не коалиционен съюзник, но все пак трябва да е ясно, че диалогът трябва да се идентифицира, да бъде по-сериозен и задълбочен".

Според Първанов последната дума ще има партийната конференция на 26 април.

Кой ще бъде кандидатът за кмет на Пловдив от АБВ, ще се реши едва след като се чуе мнението на градската структура, каза още Първанов. Той уточни, че могат да участват в по-широк формат от партии, но при условие, че отношенията им помежду са еднакво добри както на местно, така и на национално ниво.

#Даниел Митов #министри #Николай Ненчев #кабинета #Георги Първанов #Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"