Българските младежи прекарват две трети от времето си онлайн

Българските младежи прекарват две трети от времето си онлайн
A A+ A++ A

Средностатистически, хората по целия свят прекарват около четири до пет часа, ровейки се из мрежата. Kaymu реши да изследва къде се намираме ние в тази нерадостна статистика.

Оказва се, младежите от 18 до 25 години прекарват две трети от времето си онлайн. Причината е не само интересите им, но и работата им, която изисква компютър средно пет часа на ден. Най-активната онлайн възрастова агрупа използва мрежата както за забавление, чрез социалните мрежи, така и за работа по различни проекти.

Учащите прекарват най-много време в сайтове за игри и забавления

Другата група (26-40-годишни) са около една трета от времето си онлайн. Основно използват интернет с цел търсене на информация. Също имат силен интерес към социалните мрежи, информационни сайтове, сайтове за отдих и почивка, както и сайтове за търсене на работа.

Третата група е сред най-пасивните - над 45 години. Те признават, че ползват интернет услуги, но значително по-рядко и то предимно, за да се информират за определени събития, политическия живот или в търсене на синоптични прогнози. 

Тези хора заявяват, че

принадлежат на друго поколение, което не е виртуално

и все още са запазили живата комуникация.

Според проучването българинът се нарежда на едни от челните позиции чрез своето онлайн присъствие. С всяка  изминала година поколенията се променят и приспособяват към онлайн средата.

Мнението на специалистите е, че задължително при продължителна работа на компютър трябва да се правят кратки почивки, от по 15 минути, на всеки един  прекаран час пред монитора.

Задължително трябва да се използват предпазни очила или протектори, тъй като вредите върху здравето могат да бъдат големи.

#онлайн #мрежата #потребители #компютри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »