Президентът подкрепя промени в Конституцията

Президентът подкрепя промени в Конституцията
Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако правителство, парламент и партии не се разберат, аз ще използвам дадените ми конституционни права като държавен глава и сам ще инициирам промени в Конституцията, заяви президентът Росен Плевнелиев. Коментарът е по повод предложението на премиера Бойко Борисов за промени в Конституцията.

Плевнелиев подчерта, че е доволен, че правителството е направило първата стъпка и се надява до края на годината сериозната реформа в правосъдието да стане факт.

Президентът посети формирование 44220 на Сухопътни войски в Пловдив и се запозна на място с техниката за справяне със щети от масови бедствия. В програмата му днес бе включено посещение и на учебния гарнизон в Анево, база на 68 Стрямска механизирана бригада, предаде БГНЕС.

Той обяви, че повод за посещенията на тези обекти е предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност, на който ще се обсъжда състоянието на въоръжението на Българската армия. Той говори и за болната тема за пенсионирането на военните и се изказа рязко за практиката хората да постъпват при едни условия, а всяко следващо правителство да ги променя.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Конституцията #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"