Свобода за Златния, задържан за убийството на Банскалията

Свобода за Златния, задържан за убийството на Банскалията
В петък полицаите претърсваха и контейнерите за смет пред блока на Златан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След зрелищен арест в петък във връзка с убийството на Димитър Сукалински – Банскалията Златан Георгиев – Златния беше освободен от ареста в Благоевград.

Другите двама задържани – С.П. На 50 г. и Х.Х. на 40 г., ще останат в ареста за 72 часа, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР - Благоевград Лалко Пъдевски.

По думите на Лалко Пъдевски срокът за задържане на останалите двама не е удължен, но говорителят на полицията отказа да коментира защо Златния е освободен, а другите двама ще бъдат задържани за по-дълъг период.

Златан Георгиев, по прякор Златния, беше изведен от спецполицаи с качулки от жилището му, което повече от час и половина се обискираше. Полицаите претърсваха и контейнерите за смет пред блока на Златан. След това, към 18:45 часа, започна обиск и на личния му автомобил „Опел Корса".

Адвокатката на задържания, Мария Георгиева, се оплака, че 8-годишното дете на клиента й е станало свидетел на задържането.

Тя съобщи и за полицейско насилие спрямо Златния, както и за това, че не е допусната в жилището на клиента си.

Съпругата му Детелина се оплака, че това е полицейска държава, защото била на работа, полицай й се обадил, че трябва да се прибере у дома. Когато го сторила, видяла съпруга си на земята, а върху него 10 полицаи с качулки като по филмите. След това го извели надолу по стълбите. 8-годишното им дете било жилището по време на обиска.

#Димитър Сукалински – Банскалията #Димитър Сукалински #Банскалията #Златан Георгиев – Златния #Златан Георгиев #Златния #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"