Румяна Ченалова излезе с мярка за неотклонение „парична гаранция”

Румяна Ченалова излезе с мярка за неотклонение „парична гаранция”
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд освободи Румяна Ченалова с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер 8000 лева. Тя е обвинена в длъжностно и документно престъпление по чл. 282 и чл. 311 от Наказателния кодекс.

Съдията по делото Веселина Ставрева, призна само повдигнатото обвинение по чл. 311 от НК. За повдигнатото обвинение в длъжностно престъпление съдия Ставрева обясни, че не са събрани достатъчно доказателства.

Братът на обвинената съдийка, който е неин адвокат по делото, Станимир Ченалов коментира след заседанието изложените мотиви за наложената мярка като изключително подробни, актуални.

„Независимо, че в някаква степен това определение е в полза на Румяна Ченалова, за годините опит, които имам - много рядко се случва да чуя толкова добре мотивирано определение”, допълни адвокат Ченалов, цитиран от "Фокус".

Румяна Ченалова има три дневен срок, за да изпълни наложената и мяра за неотклонение, в противен случай може да бъде поискано отново постоянното и задържане под стража. Решението на СГС подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

#съдия #Румяна Ченалова #гаранция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"