Само 7 месеца живот оставали на Уго Чавес

Само 7 месеца живот оставали на Уго Чавес
В петък президентът на Венецуела се върна в Каракас след триседмичен курс на лечение в Куба, включващ отстраняване на злокачествен тумор. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Едва седем месеца живот оставали на президента на Венецуела Уго Чавес.

Заради здравословното му състояние държавният глава ще живее най-много до април 2013 г., прогнозира венецуелският лекар Хосе Рафаел Маркина, който живее в САЩ, предава телевизионният канал „Унивизион", цитиран от БГНЕС.

„Не мисля, че Уго Чавес ще живее повече от шест-седем месеца, като се съди по бързината, с която се развива раковото образование," казал Хосе Рафаел Маркина. По мнението на лекаря в най-добрия случай той ще доживее до април 2013 г.

Маркина е известен с диагнозите си за здравето на венецуелския ръководител и черпи информацията си от източници, близки до медицинските екипи, които се грижат за президента Уго Чавес както в Хавана, така и в Каракас.

Според лекаря у Чавес е диагностицирана лейомисаркома – извънредно рядко срещан тумор, който понякога достига 20 см в диаметър.

В петък президентът на Венецуела се върна в Каракас след триседмичен курс на лечение в Куба, включващ отстраняване на злокачествен тумор.

В началото на октомври във Венецуела ще се проведат президентски избори.

#Уго Чавес #президент на Венецуела #президент #Венецуела #тумор #рак #Хавана #Куба #Каракас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино