Григор Димитров отива на осминафинали в Монте Карло

Григор Димитров отива на осминафинали в Монте Карло
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров победи с лекота Фабио Фонини в два сета и си уреди среща със Стан Вавринка на осминафиналите на турнира в Монте Карло.

Българинът се наложи над Фонини с 6-3, 6-4 за малко повече от час в третия мач между двамата. Досега двамата бяха разменили по една победа, но от днес балансът е в полза на Гришо. Той показа страхотно самочувствие и игра срещу Фонини, който е завоювал всичките си АТР титли на клей.

За разлика от вчерашната игра на нерви с Фернандо Вердаско, днес Григор показа спокойствие и самочувствие, с които лесно завоюва успеха. Започна много добре първия сет, в който даде само точка в първия гейм, а следващия записа пробив.

С много концентрация Димитров спечели първия сет с 6-3. Втората част започна с пробив за Григор, който показа смелост и креативност и, в крайна сметка, взе и него с 6-4. С успеха си Гришо спечели още 40 930 евро от наградния фонд на турнира, както и 90 точки за ранглистата.

В следващия кръг Димитров ще се срещне със защитаващия титлата си Стан Вавринка, който се наложи с 6-3, 6-1 над Хуан Монако.

#Гришо #Монте Карло #спорт #тенис #Фабио Фонини #Григор Димитров #Стан Вавринка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"