АБВ избира пряко председател и по електронен път

АБВ избира пряко председател и по електронен път
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Членовете на партия АБВ ще могат да гласуват за председател на партията и по електронен път. Така електронното гласуване, заедно с прекия избор на партийния лидер от членовете на партията, а не от делегати, ще бъде приложено като практика за вътрешнопартийни избори за първи път в България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според правилата за гласуване, членовете на партията могат да изберат един от двата начина – или електронно, или да отидат до урната, за да дадат своя вот. В случай на дублиране на двата варианта за гласуване, ще се счита за действителен традиционният (с бюлетина), а електронният ще бъде анулиран.

Гласуването за избор на председател на АБВ ще се проведе на 25 април в цялата страна, след като настоящият лидер на партията Георги Първанов подаде оставката си като такъв.

Три са номинациите за лидер на АБВ. Освен досегашният председател в оставка Георги Първанов, номинации за участие са получили председателят на общинската организация на партията в Русе Стелиян Стефанов и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков. 

#председател #електронен път #АБВ #номинации #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"