Ремонтират "Хемус" и "Тракия" цяло лято

Ремонтират "Хемус" и "Тракия" цяло лято
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цяло лято ще бъде ограничено движението по магистралите "Хемус" и "Тракия" заради ремонти. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Правителството отпусна до 100 млн. лева за ремонтно-възстановителни дейности на критични участъци от автомагистралите.

Ремонтните работи ще започнат в края на април. Те са наложителни поради силно амортизираните асфалтови настилки в някои участъци на двете магистрали. Пътната настилка е с множество пукнатини и разрушения, дупки, неравни дребно-обхватни кръпки и слягания.

"С отпуснатите средства започва поетапно, при много ясен график извършване на ремонтни дейности от 80 км от участъците на АМ "Тракия" и АМ "Хемус", заяви Павлова.

Министърът съобщи, че АПИ и фирмите, които ще извършват ремонта изготвят график за временна организация на движението, който ще бъде съгласуван с КАТ.

По думите на Павлова това означава ограничаване на скоростта, както и че докато се ремонтира едното платно, цялото движение ще се извършва двупосочно в насрещната лента.

"Това ще доведе до забавяне на придвижването, затова апелираме всички пътуващи да имат търпението и разбирането, че когато се извършват такива сериозни ремонтни дейности движението ще бъде ограничено. Обходни маршрути не на всички места могат да бъдат предложени", каза Павлова.

 

#ремонтират #"Хемус" #"Тракия" #лято

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »