Много дъжд, малко сняг и силен вятър на 1 април

Много дъжд, малко сняг и силен вятър на 1 април
Освен силен вятър, над по-голямата част от страната ще е облачно и на много места ще превали дъжд. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Заради силния вятър на 1 април е обявен жълт код в 17 области в Северна, Североизточна и Източна България.

Предупреждението е в сила за областите Видинска, Врачанска, Монтанска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Русенка, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска и Ямболска, съобщиха от НИМХ.

Метеоролозите предупреждават, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Освен силен вятър, над по-голямата част от страната ще е облачно и на много места ще превали дъжд.

Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°. След обяд те бързо ще се понижават - в Предбалкана и по високите полета на Западна България, по-късно през деня, вече ще са малко над нулата и дъждът в тези райони ще премине в сняг, но бързо ще спре.

От северозапад облачността ще се разкъса и намалее. В София максималната температура ще е около 11°, но в следобедните часове ще е едва 2-3°.

По Черноморието ще бъде облачно, от север на юг ще превали дъжд. Сутринта все още югозападен, към обяд вятърът вече ще е от запад-северозапад. Ще нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са между 12 и 15°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето - 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо.

На много места ще превали сняг, по-значителен в планините на Западна България.

Ще бъде много ветровито. Вятърът отново ще се ориентира от северозапад, ще се усили до бурен и с него ще нахлува студен въздух. По-късно през деня от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността.

Сутринта ще бъде по-топло - на 1500 метра температурите ще са 6-8°, но бързо ще се понижават и към 15 часа ще са вече под нулата - до минус 4, минус 5°. След значителното понижение, атмосферното налягане ще започне да се повишава.

#НИМХ #дъжд #сняг #вятър #жълт код #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"